به گزارش خبرنگار مهر، ماموریت بنیاد ملی نخبگان ذیل سند راهبری کشور در امور نخبگان، در صدد شناسایی ایستگاههای مسیر نخبگی است و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامهریزی کرده است.
سیاست بنیاد ملی نخبگان مبتنی بر جامعیت برنامههای «شناسایی آحاد وگروههای نخبگانی»، «طراحی مسیر هدایت در پرتو تعالیم و آداب اسلامی ـ ایرانی»، «تمهید شرایط بکارگیری نخبگان در جهت اثرگذاری» و «الگوسازی از نخبگان» است. به همین دلیل بنیاد فرایند شناسایی نخبگان را از دوران آموزش ابتدایی تا دوران سرآمدی طراحی کرده و شناسایی، توانمندسازی و حمایت از اجتماعات نخبگانی در حوزههای مختلف علمی، فنّاوری، ادبی، هنری، حوزوی، قرآنی و... را در قالب ضوابط و مقررات مصوب، اجرایی کرده است.
یکی از اقدامات بنیاد ملی نخبگان ایجاد شهرک نخبگانی برای سکونت نخبگان است که در این راستا قراردادهایی با دانشگاه های بزرگ کشور منعقد شده است. در این راستا انجام اقدامات اولیه تحقق طرح ساخت شهرک نخبگان در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.
این اقدام برای ایجاد شهرک نخبگان در کشور و رفع مسئله مسکن اجتماع نخبگانی، به عنوان موضوعی مهم در حفظ و نگهداشت نخبگان و مستعدان برتر و فراهم آوردن شرایط مناسب برای بهرهمندی از توان ایشان در توسعه و پیشرفت کشور اجرایی می شود.
از این رو بنیاد امضای تفاهمنامه با دانشگاههای بزرگ مراکز استانها را به عنوان گام نخست این اقدام، در نظر گرفته، که با همکاری و همراهی و استفاده از امکانات هر یک از این دانشگاه، ساخت این شهرکها در کنار دانشگاهها آغاز شود و در ادامه با ساخت مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی در این شهرکها و ایجاد زیرساخت مناسب و ارائه تجهیزات لازم به نخبگان علاوه بر رفع دغدغههای مرتبط با اسکان، مسیر علمآموزی و دانشافزایی نخبگان تسریع شود.
بر اساس این تفاهمنامهها، دانشگاهها بخشی از زمینهایی را که میتوانند به این امر اختصاص دهند، در اختیار بنیاد ملی نخبگان قرار میدهند و بنیاد نیز با کمک منابع، حمایتها، تسهیلات و اعتبارات دولتی اقدام به ایجاد و ساخت واحدهای مسکونی در قالب شهرک نخبگانی برای نخبگان میکند، که این واحدها به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار نخبگان کشور قرار خواهد گرفت.
نظر شما